Please note that all the books below are in Romanian.


„Tanti Elisaveta”, e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Fotografiile lui Andrei Baciu evocă secvenţe, locuri, oameni, stări din România profundă, acea Românie tăcută, tăinuită, care, deşi nu apare pe sticlă, dăinuie. Fiindcă e o lume care ţine de registrul ontologic al lui a fi, ce rămâne nedenaturat, neafectat de imaginea mediatică şi/sau digitală, care a căpătat supremaţie şi care ne deformează adeseori chipul şi ne absoarbe din noi înşine într-o pseudorealitate ce ne dizolvă identitatea şi reperele.” (Irina Bazon)

 Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici: https://editura.liternet.ro/carte/359/Andrei-Baciu/Tanti-Elisaveta.html.


https://editura.liternet.ro/carte/347/Andrei-Baciu/Viata-si-intamplarile-din-jurul-podului-de-la-Blejoi.html„Viaţa şi întâmplările din jurul podului de la Blejoi”, e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Nu, podul n-a dispărut nicăieri. Eşti chiar pe el. Dacă nu cumva chiar tu eşti podul cu picioare de piatră, condamnat de arhitectul care te-a proiectat şi constructorii care te-au înălţat să stai aici nemişcat, urmărind oamenii cum călătoresc dintr-un capăt al vieţii în celălalt, iar apoi chiar mai departe, într-un univers unde rostul materiei se pierde şi tot ce rămâne sunt lumina şi întunericul.” (Claudius Dociu)

Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici: https://editura.liternet.ro/carte/347/Andrei-Baciu/Viata-si-intamplarile-din-jurul-podului-de-la-Blejoi.html.


„Într-o gară. Meditație în doisprezece pași”, e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Când i-am spus lui Andrei că în fotografiile lui chiar şi cele mai banale subiecte devin obiectul admiraţiei privitorilor, m-a contrazis, politicos, dar ferm, şi mi-a explicat că nici un lucru nu este banal dacă ştii cum să-l priveşti.” (Claudius Dociu)

Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici:
http://editura.liternet.ro/carte/334/Andrei-Baciu/Intr-o-gara-Meditatie-in-doisprezece-pasi.html.


„Cai. Bucăți lirice”, e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Dar caii din albumul lui Andrei Baciu nu au şa. Întregul album este precum un cal fără şa: spune o poveste care nu înşală. Privindu-i, ajungi: soarele cu picioarele, luna cu mâna şi prin nouri să cauţi cununa. Mai precis, atingi natura elementară a lumii.” (Gheorghe Fedorovici)

Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici: http://editura.liternet.ro/carte/313/Andrei-Baciu/Cai-Bucati-lirice.html.


 „Hibernal haiku” , e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Lumina din fugile lui Andrei e norul alb al unei binefăcătoare iluzii: aceea că ─ pentru o clipă, cât durează contemplarea frumuseții unui pastel (poezie, fotografie, tablou, lucrare muzicală, teatrală sau cinematografică) ─ toată neorânduiala și macularea pot fi topite în albul acesta de început și de sfârșit de lume.” (Marian Sorin Rădulescu)

Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici: http://editura.liternet.ro/carte/307/Andrei-Baciu/Hibernal-haiku.html.

„La Bunica”, e-book de Andrei Baciu (fotografii și text)

„Albumul La Bunica ne reamintește tocmai de România în care atât folosul, cât și rânduiala erau la scară umană și nu deveniseră încă eficiență și automatizare. Geometria obiectelor surprinse de obiectivul lui Andrei Baciu ne reamintește de gesturile, rituale și trebuincioase în același timp, ale unui om obișnuit. Adică de viață, pentru că diferența dintre viață și moarte e gestul.” (Mircea Platon)

Cartea poate fi descărcată, gratuit, de aici: http://editura.liternet.ro/carte/302/Andrei-Baciu/La-Bunica.html.

„De ce fotografia?”, de Andrei Baciu, Cristina Țintă și Dorin Bofan

„Fotografia văzută drept cale, întâlnire, joacă, vis, refugiu, căutare personală, libertate, necesitate, arhivă de stări interioare, mod de exprimare sau chiar mod de viață, într-o suită de eseuri, gânduri și interviuri care vă vor aduce față în față cu întrebarea cheie: de ce fotografia?”

Tiraj epuizat.

„Opera lui Gib Mihăescu” , de Andrei Baciu

„Concluzia la care ajunge Andrei Baciu cu privire la arta lui Gib Mihăescu de a exprima natura obsesivă a unor personaje merită a fi citată pentru originalitatea ei: o corespondență suprafirească între trăirile interioare ale indivizilor și mediul înconjurător, în spatele căreia găsim o veritabilă și modernă teză existențialistă a absurdului ce face ca protagoniștii să fie împinși ineluctabil spre cele mai tragice deznodăminte.” (Elena Filipaș)

Cartea poate fi comandată de aici: http://edituramnlr.ro/librarie/critica-literara/andrei-baciu-opera-lui-gib-mihaescu/.
Powered by SmugMug Owner Log In